English Deutsch Magyar

Termékek

MC5: Controller for astronomical telescope mounts

MC5 professzionális távcsővezérlő rendszer. Az MC3 nagyobb tudású testvére. Mindent tud amit az MC3, kiegészjtve nagy pontosságú abszolút enkóderek kezelésével, aminek köszönhetően mindig tudja a távcső tényleges pozícióját, és autoguider nélküli nagy pontosságú követésre is képes.

Különösen ajánlott távoli eléréssel történő üzemeltetéshez: Az enkódereknek köszönhetően a rendszer nagyon üzembiztos, még üzemzavar (hálózati kapcsolat megszakadása, újraindulás) után is azonnal tudja a távcső tényleges pozícióját, így nem szükséges parkolni sem.

További információk »»

Ursa Minor MC3 távcsővezérlő nagy mechanikákhoz

Sokoldalú távcsővezérlő elektronika. Ez a berendezés optimális választás lehet minden közepes és nagy távcsőmechanikához. A mechanika beépített léptetőmotorjait vezérli, lehetővé téve az objektumra pozicionálást és a követést.

Ahhoz hogy használni tudja, vagy számítógéphez kell csatlakoztatnia, amelyen planetárium program fut (pl. Ursa Minor Pro) vagy egy kézi távirányítót kell használnia.

A berendezés könnyen hozzáigazítható a legtöbb csillagászati mechanikához. A hozzá mellékelt (ingyen letölthető) programmal beállíthatja a mechanika áttételét, a motorokra kerülő áram erősségét és még számos paramétert.

A sokoldalú beállítási lehetőségeknek köszönhetően a motorok kivételesen finoman járnak. Ez a képessége kifejezetten ajánlottá teszi kiváló légköri körülmények melletti használatra, ahol a távcsőben látható kép minden apró hibára érzékeny.

MC3 és MC4 motorvezérlő távcsőmechanikákhoz MC3 és MC4 motorvezérlő távcsőmechanikákhoz

További információk »»

Kézivezérlő az MC3-hoz
Ursa Minor kézivezérlő

További információk »»

Univerzális kézivezérlő
Ursa Minor Multifunkciós kézivezérlő

További információk »»

Ursa Minor Planetáriumprogram

Nagyon részletes csillagászati térkép-program távcsővezérlő képességekkel.

Ursa Minor screenshot

A program az égbolt teljes térképét tartalmazza olyan részletességgel, ami még komoly távcsöveket használó profi obszervatóriumok igényeit is messzemenőkig kielégíti. Ezen kívül a program képes a csillagászati távcső vezérlésére, automatikus objektumra pozícionálást és követést végrehajtani. A program ideális választás lehet akár fixen telepített obszervatóriumi, akár kitelepülős, mobil teleszkóp vezérlésére.

Általános ismertető a programról »»

A Pro változat részletes leírása »»

A program távcsővezérlő képességei »»

Panocont: Panorámafotós kézivezérlő

Ezzel az eszközzel ön könnyen és egyszerűen készíthet panorámaképeket és mozaikképeket. Ez a kézivezérlő közvetlenül csatlakoztatható a Merlin mechanikához. A vezérléshez számítógépre és okostelefonra sem lesz szüksége.

Egyszerűen állítsa be a mozaikkép tulajdonságait a kézivezérlőn (képek száma, átfedés a képek között, kamera adatai) és élvezze hogy a munka nehezét ez az okos kis eszköz elvégzi ön helyett: Automatikusan mozgatja a panorámafejet képről-képre és elsüti a fényképezőgépet.

Önre már csak a képek összeillesztése vár, ami számítógépen megfelelő programmal élvezetes munka.

Panorámafotós kézivezérlő Merlin mechanikához Panorámafotós kézivezérlő Merlin mechanikához

További információk »»

Bluetooth illesztő távcsőmechanikákhoz

Az új laptopokban már beéptett bluetooth rádió is van. Ezzel vezeték nélkül is vezérelhetjük távcsövünket. Ehhez az itt látható Bluetooth illesztőt kell a mechanika kézivezérlője helyére csatlakoztatni. A számítógépen virtuális soros portként fog megjelenni a távcsőmechanika. A használata az Ursa Minor programmal pontosan ugyanúgy történik, mint ha vezetékkel kötöttük volna össze. Az Illesztő többféle mechanikához rendehető és opcionálisan fényképezőgép vezérlő kimenettel rendelkező kivitelben is kapható. Ez utóbbi funkció lehetővé teszi hogy a digitális tükörreflexes fényképezőgép záridejét is a számítógépről vezéreljük és ehhez sem kelljen vezetékes összeköttetés a számítógép és a fényképezőgép közé. A fényképezőgép távvezérlés az Ursa Minor Pro vagy Papywizard programokkal történhet. (A Papywizard nem Ursa Minor termék, ehhez terméktámogatást a program készítője nyújt.)

Ursa Minor Bluetooth interfész Merlin mechanikához

A Bluetooth interfész a következő mechanikákhoz használható:

  • Merlin, Autottrack, Supatrak (Félkarú hordozható mechanikák kis távcsövekhez.)
  • Autotrack Dobson
  • HEQ5 Pro, EQ5 goto, EQ3 goto
  • EQ6 Pro
  • Ursa Minor MC3 vezérlővel felszerelt mechanikák
Ursa Minor Autoguider interfész

USB portos autoguider interfész USB csatlakozóval. Egy könnyen használható univerzális Autoguider illesztő, amellyel a legtöbb távcsőmechanika alkalmassá válik fotózásra.

Ursa Minor Autoguider interfész USB csatlakozóval

További információk »»

USB-s távcsővezérlő kábel fényképezőgép távkioldó kimenettel

Ezzel a kábellel közvetlenül vezérelheti az EQ6 és HEQ5 mechanikáját a kézivezérlő nélkül. A kábel tartalmazza a szükséges elektronikát is. A doboz oldalán található egy kimenet CANON EOS 350D és azzal kompatibilis fényképezőgépek záridejének vezérlésére is. Az Ursa Minor Pro program ezzel a kábellel meg tudja valósítani a távcső vezérlését, az auto guiding-ot és a fényképezőgép vezérlését egyetlen USB porton keresztül. Az eredmény: Kevesebb kábel, kevesebb probléma.

Erről külön oldalon olvashat: A kombinált vezérlő és autoguider kábel használata

USB távcsővezérlő kábel USB távcsővezérlő kábel
Átalakított EQ3 és EQ5 kézivezérlők autoguider bemenettel.
A régi, nem goto-s EQ3 és EQ5 mechanikák lassú motorokkal és egyszerű óragéppel vannak felszerelve. Az általunk átalakított kézivezérlővel ezek a mechamikák is alkalmassá válnak fotózásra. A kézivezérlőt autoguider bemenettel látjuk el, ami kompatibilis többek közt a fentebb emltett Ursa Minor autoguider interfésszel.
Átalakított kézivezérlő EQ3 és EQ5 mechanikákhoz autoguider bemenettel
Stabi távcsőmechanikák
A Stabi mechanika ideális választás lehet az igényes amatőrcsillagászok számára.
Stabi távcsőmechanika